Зголодніли? Готуємо салат з сиру та сухофруктів з Євгеном Клопотенко

02.06.2020

Перші салати, наскільки нам відомо, були придумані римлянами ще до народження Христа в епоху достатку, безкоштовної рабської праці і грандіозних багатоденних бенкетів. На римських бенкетах було заведено подавати страви з трав та овочів, заправлені медом, сіллю і оцтом. Слово salato або salata (солоний) означало «блюдо із заправкою». Зазвичай салат складався з листя латуку, ендівія, цибулі, заправлених оливковою олією з медом і оцтом, і подавався до м'яса. 

hungry_one.jpg
hungry_two.jpg

Нова історія салату починається в епоху Відродження. Їжа стає витонченою, різноманітною, з'являються нові продукти, сорти вин, суворі правила етикету. Салат стає обов'язковим доповненням до урочистого столу. У XX столітті в салати вже потрапляють всі види м'яса, риби, гриби, консервовані боби і кукурудза, всі види фруктів. Салат перестає бути допоміжною стравою і закускою, він переходить в розряд самостійних страв.

Отже, якщо ви ламаєте голову, що б такого приготувати, щоб здивувати всю сім'ю - ділимося з вами рецептом простого, але водночас ду-у-уже смачного салату від гуру кулінарії - Євгена Клопотенко!

hungry_thre.jpg
hungry_four.jpg

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 150 г мікс салатів;
  • 50 г вяленого інжиру;
  • 50 г кураги від Sukhofrukty.shop; (поставлять гиперссылки ведущие на производителей на сайте)
  • 60 г сиру;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 1 ч. л. меду від ЭКО-МедОК; (поставлять гиперссылки ведущие на производителей на сайте)
  • 1 ч. л. гірчиці в зернах;
  • сіль, перець і приправи за смаком від Эколарец. (поставлять гиперссылки ведущие на производителей на сайте)


ПРИГОТУВАННЯ

  1. Сир нарізаємо невеликими шматочками.
  2. Сухофрукти (інжир і курагу) дрібно ріжемо.
  3. Змішуємо олію, гірчицю, мед та додаємо до інших інгредієнтів.

Смачного!

P.S. Відео взяте з каналу КОМО.

Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук