Перші салати, наскільки нам відомо, були придумані римлянами ще до народження Христа в епоху достатку, безкоштовної рабської праці і грандіозних багатоденних бенкетів. На римських бенкетах було заведено подавати страви з трав та овочів, заправлені медом, сіллю і оцтом. Слово salato або salata (солоний) означало «блюдо із заправкою». Зазвичай салат складався з листя латуку, ендівія, цибулі, заправлених оливковою олією з медом і оцтом, і подавався до м'яса.
Нова історія салату починається в епоху Відродження. Їжа стає витонченою, різноманітною, з'являються нові продукти, сорти вин, суворі правила етикету. Салат стає обов'язковим доповненням до урочистого столу. У XX столітті в салати вже потрапляють всі види м'яса, риби, гриби, консервовані боби і кукурудза, всі види фруктів. Салат перестає бути допоміжною стравою і закускою, він переходить в розряд самостійних страв.
Отже, якщо ви ламаєте голову, що б такого приготувати, щоб здивувати всю сім'ю - ділимося з вами рецептом простого, але водночас ду-у-уже смачного салату від гуру кулінарії - Євгена Клопотенко!
ІНГРЕДІЄНТИ:
ПРИГОТУВАННЯ
Смачного!
P.S. Відео взяте з каналу КОМО.