Вихідні – ідеальний час, щоб розслабитися і насолодитися бокалом вина в компанії найближчих людей. А чи знаєте ви з чим найкраще поєднується біле або червоне вино або який існує рейтинг вин? Пропонуємо розібратися!
Отже, відповідно до кількості набраних балів, вина поділяються на 5 категорій*:
З рейтингом розібрались, але тепер виникає питання: що ж подати до вина? Найкращим варіантом буде сир. Тому, давайте сьогодні поговоримо про поєднання сиру і вина.
Червоне вино. Для насичених червоних вин підбирайте тверді, солонуваті сири, які краще за все подавати з підсмаженим на грилі хлібом. Наприклад: витримані або підкопчені гауда та чеддер; баскський сир з овечого молока; гран падано. Для легких червоних вин радимо обрати ароматизовані сири: таледжо, або напівтверді з горіховими відтінками у смаку: грюєр. Якщо ж ви віддаєте перевагу більш м'яким сирам, то спробуйте поєднувати легкі червоні вина зі зрілими сирами брі або камамбер.
Біле вино. Біле вино традиційно добре поєднується з більшою кількістю сирів, ніж червоне. Єдиний вид сиру, який не поєднується з білими винами – це сир з блакитною пліснявою. У більшості випадків він звучить яскравіше, ніж вино, і перебиває його смак. З іншими сирами таких проблем не буде.
*Пр. рейтинг вин за французьким журналом La Revue du vin de France
Запасайтеся вином, а ми допоможемо з закускою - на Foody представлені сири, які ідеально доповнять ваш затишний вечір в компанії сім'ї або друзів.