ТОП-3 найбільш бюджетних товарів з даної категорії от %company: Перепелині яйця від Зайця, Бринза з молока козочки, Топлене масло Гхі. Эко продукт.
Багато з нас важко уявляють своє життя без яєць і молочних продуктів. Так харчувалися наші предки, так харчуємося і ми - адаптуючи страви з яєць і молочних продуктів під наші потреби, вивчаючи їх вплив на організм і невпинно покращуючи якість і смак.
Коротко, але зі змістом: про історію яєць і молочних продуктів
- Яйця
Історія вживання в їжу яєць сягає глибоко в старовину, при цьому яєчня довгий час залишалася святковим блюдом. Ще більшим делікатесом, особливо на території України, вважалося яйце пашот. Воно позиціонувалося як їжа знаті і не входило в меню простих людей того часу. До 2020 року яйце пашот стало широко поширеним блюдом і його можна приготувати і в домашніх умовах.
- Сири
Ще один делікатес, який займає почесне місце серед улюбленої їжі багатьох - сир. І якщо раніше виробництво сиру обмежувалося лише кількома європейськими країнами, то зараз географія сироваріння розширилася, і в Україні оголосили бум крафтового і ремісничого сироваріння. Полки більшості київських супермаркетів, вітрини інтернет-магазинів і лотки ярмарків ломляться від кількості сирів, які вироблені ручним способом, так що будь-хто може вибрати і купити сир на свій смак.
- Суцільно молочні і кисломолочні продукти
Вживання в їжу молочних продуктів давно вийшло за рамки традиційних суцільно молочних видів (молоко, сметана, вершки). Згодом з'явилися кисломолочні напої, які отримують в результаті сквашування молока молочнокислими мікроорганізмами (йогурт, кефір, кисле молоко, сир). До того ж, розширився як асортимент продуктів, так і видові характеристики самого молока як сировини. Так, наприклад, молочні продукти можуть бути безлактозними, або ж зовсім готуватися з соєвого, кокосового, мигдалевого або навіть гречаного молока.
Прості закони зберігання і вживання
Ми дуже педантично ставимося до якості нашої продукції, тому всі молочні продукти, представлені на Foody, проходять ретельний відбір. При цьому, хочемо застерегти: терміни зберігання і вживання продуктів не залежать від виробника або ціни продукції, швидше від інгредієнтів, покладених до складу. Чим натуральніше молочний продукт, тим менше термін його зберігання. В цьому і є принципова різниця фермерських продуктів і магазинних. Вартість останніх може бути нижче, однак і якість буде низькою.
Отже, ви придбали на Foody крафтовий сир, фермерське молоко або сир, але як же його зберігати?
1. Посуд. Посуд для зберігання завжди повинен бути чистим.
2. Температурні умови. Сири і масло найкраще зберігаються при температурі + 4С, тому відправляйте їх прямо на верхні полиці холодильника.
3. Сусідство з іншими продуктами. Молоко швидко вбирає інші запахи, тому важливо, щоб посуд був закритим. Сири, навпаки, часто мають різкий запах, який може передаватися іншим продуктам, його також рекомендується зберігати в сирниці або біо пакетах.